جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۳
در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «آیندهای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

یک فاجعه آمریکایی!
دور دوم ریاستجمهوری ترامپ دموکراسی را نابود خواهد کرد، هنجارهای جهانی را سست میکند و پیامدهای حماقت جمعی آمریکا را تشدید خواهد نمود. ترامپ انسانی عمیقاً ناآگاه است که دانشش درباره جهان، انگار محدود به چیزهایی است که از تلویزیون دیده است.

چگونه میتوان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟
پس از دههها سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاستهای پراکنده مقابله کرده، رقابتپذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟
با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بیسابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئینگرانهی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: ویرجینی سیمونو ـ گیلبرت و جاناتان برچ ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
خطرات هوش مصنوعی در پرورش دام
فناوریهای هوش مصنوعی در واقع به عنوان راهی برای برونسپاری مسئولیتهای مراقبتی که به طور سنتی توسط انسانها انجام میشد، به فروش میرسند. اما آیا وظیفه مراقبت را میتوان به یک ماشین برونسپاری کرد؟
یک کانتینر حامل طولانی و سیاه رنگ را تصور کنید که پر از حیوانات زنده است. مقداری ضایعات غذای انسانی را داخل آن میریزید و دور میشوید. هوش مصنوعی بقیه کارها را انجام میدهد و تغذیه و رشد را کنترل میکند، [تا کشاورز مجبور نباشد این کار را انجام دهد]، همانطور که شرکت در تبلیغات خود میگوید. هویت حیوانات داخل [کانتینر] اهمیتی ندارد! دانش یا تجربه قبلی در نگهداری از آنها ضروری نیست. در صورت بروز هرگونه مشکل، مهندسین قادر به عیبیابی و رفع آن از راه دور خواهند بود. فرایند کشتار نیز به کشتارگاه سنتی نیاز ندارد: هوش مصنوعی این بخش را نیز مدیریت میکند. حیوانات کل چرخه زندگی خود را، از تولد تا مرگ، در یک جعبه سیاه واقعی سپری میکنند و فقط به صورت محصول نهایی از آن خارج میشوند.
این آینده کشاورزی نیست! بلکه همین حالا هم وجود دارد: این توصیفی از مزرعه حشرات X1 است که توسط استارتآپ بریتانیایی Better Origin توسعه یافته است. بدیهی است که پرورش دامهای بزرگ مانند خوک، مرغ و ماهی معمولاً با فناوری پایینتری نسبت به این روش انجام میشود. مزارع هنوز به طور کامل خودکار نشدهاند. اما با پیشرفت سریع فناوری، گرایش به سمت افزایش اتوماسیون کاملاً مشهود است.
سؤال اینجاست که تا چه حد خواهان دخالت هوش مصنوعی در کشاورزی هستیم؟ زمان این بحث اکنون است، پیش از آنکه این روندها به طور غیرقابل بازگشتی تثبیت شوند. حالا وقت تعیین محدودیتهای اخلاقی معقول است.
متن کامل را در شماره صفر فصلنامه «گام سوم» بخوانید.