جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۳
در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «آیندهای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

یک فاجعه آمریکایی!
دور دوم ریاستجمهوری ترامپ دموکراسی را نابود خواهد کرد، هنجارهای جهانی را سست میکند و پیامدهای حماقت جمعی آمریکا را تشدید خواهد نمود. ترامپ انسانی عمیقاً ناآگاه است که دانشش درباره جهان، انگار محدود به چیزهایی است که از تلویزیون دیده است.

چگونه میتوان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟
پس از دههها سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاستهای پراکنده مقابله کرده، رقابتپذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟
با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بیسابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئینگرانهی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: فصلنامه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
تاثیر هوش مصنوعی بر زندگی کودکان
قابلیتهای جذاب هوش مصنوعی میتواند کودکان را مشتاق یادگیری و تعامل موثر نماید به ویژه زمانی که فضای آموزش و سرگرمی مطابق با نیازهای فردی کودک، شخصیسازی میشود.
هوش مصنوعی (AI) بهطور فزایندهای در زندگی کودکان نفوذ کرده و تأثیرات عمیقی بر یادگیری، تعاملات اجتماعی و سلامت آنها داشته است. از اپلیکیشنهای آموزشی تا بازیهای دیجیتال و روباتهای هوشمند، این فناوری در شکلدهی رشد و توسعه کودکان نقش مهمی ایفا میکند. با وجود مزایای قابلتوجه مانند ارتقای یادگیری و سرگرمی، هوش مصنوعی چالشهایی را نیز به همراه دارد، از جمله کاهش تعاملات انسانی و خطرات مرتبط با دادههای کودکان. این چالشها، بهویژه در دوران حساس رشد، اهمیت مدیریت آگاهانه تأثیرات این فناوری را افزایش میدهد.
در این مقاله، جنبههای مختلف تأثیرات هوش مصنوعی بر کودکان تا دهسالگی بررسی میشود. هدف، ارائه دیدگاهی جامع از فرصتها و خطرات احتمالی این فناوری برای والدین، معلمان و سیاستگذاران بهمنظور حمایت از رشد سالم کودکان در عصر دیجیتال است.
یکی از بزرگترین چالشها در زمینه هوش مصنوعی، بهویژه در مورد کودکان، مسئله حریم خصوصی و امنیت است. بسیاری از دستگاههای هوشمند و اپلیکیشنهای آموزشی، اطلاعات زیادی از کودکان جمعآوری میکنند. این دادهها میتوانند شامل اطلاعات شخصی، رفتار آنلاین و حتی تعاملات اجتماعی کودک باشند. در صورتی که این اطلاعات بهدرستی محافظت نشوند، خطراتی مانند نقض حریم خصوصی و سوءاستفاده از دادهها وجود دارد.
متن کامل را در شماره ۱ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.