جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۳
در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «آیندهای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

یک فاجعه آمریکایی!
دور دوم ریاستجمهوری ترامپ دموکراسی را نابود خواهد کرد، هنجارهای جهانی را سست میکند و پیامدهای حماقت جمعی آمریکا را تشدید خواهد نمود. ترامپ انسانی عمیقاً ناآگاه است که دانشش درباره جهان، انگار محدود به چیزهایی است که از تلویزیون دیده است.

چگونه میتوان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟
پس از دههها سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاستهای پراکنده مقابله کرده، رقابتپذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟
با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بیسابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئینگرانهی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: مترجم: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
جنگ ترامپ با مواد معدنی حیاتی؛ زنگ خطر یا فرصتی پنهان؟
دونالد ترامپ به قدرت باز میگردد و برخی نگرانند که سیاستهای او، بازار مواد معدنی حیاتی را دچار بحران کند. آیا این نگرانیها واقعبینانه هستند، یا اینکه اقتصاد جهانی مسیر خود را بدون تأثیرپذیری جدی ادامه خواهد داد؟
احتمال دارد که دور دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ تأثیر منفی بلندمدتی بر تقاضا و عرضه مواد معدنی حیاتی داشته باشد. این مواد شامل مس، لیتیوم، نیکل، کبالت و «عناصر کمیاب خاکی» مانند لانتانیوم و ایتریوم هستند.
این مواد برای گذار به انرژی سبز حیاتی هستند و در باتریهای خودروهای برقی، پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی به کار میروند. تصمیم ترامپ برای خروج از توافقنامه پاریس سازمان ملل در مورد کنترل گرمایش جهانی، به برخی دیدگاههای بدبینانه درباره تأثیرات این سیاست دامن زده است.
با این حال، دلایلی برای تردید در این سناریوی بدبینانه وجود دارد. برخلاف این دیدگاه، ما بر این باوریم که سیاست جدید دولت آمریکا فقط یک شوک موقتی است و تغییر قابل توجهی در مسیر گذار جهانی به انرژی ایجاد نخواهد کرد. بنابراین، بازار مواد معدنی حیاتی در میانمدت و بلندمدت پررونق خواهد ماند. این دیدگاه بر سه استدلال اصلی استوار است:
1. آمریکا موقعیت رقابتی در بازار مواد معدنی حیاتی دارد
2. آمریکا تنها سهم اندکی در تولید و استفاده از فناوریهای پاک دارد
3. تعرفههای جدید میتوانند بحرانی بودن برخی مواد معدنی را افزایش دهند
سیاستهای انرژی دولت جدید آمریکا تأثیرات گستردهای خواهد داشت. اما این تأثیرات احتمالاً موقتی خواهد بود و بازار مواد معدنی حیاتی در بلندمدت تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت. به نظر میرسد گذار جهانی به انرژی پاک، حداقل در حال حاضر، ایمن باشد.
متن کامل را در شماره ۲ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.