جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۳
در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «آیندهای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

چرا پوپولیستها پیروز میشوند:وعدهی شکستهی دموکراسی لیبرال
ژان-ماری لوپن که تا سن ۹۶ سالگی زندگی کرد، به ما یادآوری میکند که پوپولیسم افراطی راستگرا از زمان شکلگیری دموکراسی لیبرال پس از جنگ جهانی دوم، یکی از ویژگیهای پایدار سیاست اروپا بوده است. او نخستینبار در سال ۱۹۵۶ به پارلمان فرانسه راه یافت، اما هرگز به سطح نفوذی که دخترش امروز از آن برخوردار است، نرسید. دلیل آن هم این بود که در دوران طلایی دموکراسی اروپایی، تقاضا برای پوپولیستها محدود بود.

رقابت برای ترجمه صدای حیوانات به زبان انسان!
در سال ۲۰۲۵ شاهد خواهیم بود که هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در خدمت پیشرفت واقعی در درک ارتباطات حیوانات قرار میگیرند؛ پاسخی به پرسشی که از آغاز تاریخ ذهن بشر را به خود مشغول کرده: «حیوانات با یکدیگر درباره چه چیزهایی صحبت میکنند؟»

چگونه مادرم با فرزندپروری ملایم مادربزرگ بهتری شد؟
مادرم وقتی بچه بودم سرم داد میکشید. به او سبک فرزندپروری ملایم را یاد دادم و حالا مادربزرگ فوقالعادهای است. والدینم واقعاً فوقالعاده بودند،من دوست داشته میشدم، از من مراقبت میشد و امنیت داشتم و چون تکفرزند بودم، تمام توجه آنها به من معطوف بود. با این حال، در دهه ۱۹۸۰ سبک متفاوتی از فرزندپروری رایج بود.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

روند ۱۰۰ ساله تغییر اشتغال زنان به روایت تصویر
نگاهی به تصاویر صد سال گذشته نشان میدهد که زنان چگونه از جنگهای جهانی تا قرن ۲۱، توانستند مرزهای شغلی را جابهجا کنند و مسیر جدیدی در تاریخ نیروی کار رقم بزنند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

نویسنده: کلی برچ مترجم: مرجان بختیاری ۱۵ تیر ۱۴۰۴
چرا فرزندپروری ملایم همیشه کافی نیست؟ نگاهی به روش ساختاریافته
اگر فرزندپروری به شیوه ملایم برایتان کارساز نیست، بهجای آن فرزندپروری ساختاریافته را امتحان کنید.بهعنوان یک مادر و آموزگار، فکر میکنم این روش برای والدین و فرزندان بهتر است. این مقاله بهصورت روایتی از گفتوگویی با پام آلن نوشته شده است؛ بنیانگذار «دیویی»، شرکتی که ابزارهای آموزشی برای والدین و معلمان تولید میکند. متن برای اختصار و وضوح ویرایش شده است.
این مطلب نوشتهای است از کلی برچ که در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ با عنوان
If gentle parenting doesn't work for you, try structured parenting instead
در وبسایت business insider منتشر شده است.
بر اساس روایت پام آلن:
- پام آلن آموزگار و پژوهشگر حوزه فرزندپروری است.
- او میگوید فرزندپروری ملایم بیش از حد تجویزی و غیرواقعبینانه شده است.
- فرزندپروری ساختاریافته به کودکان کمک میکند تا بدانند چه چیزی در انتظارشان است.
این مقاله بهصورت روایتی از گفتوگویی با پام آلن نوشته شده است؛ بنیانگذار «دیویی»، شرکتی که ابزارهای آموزشی برای والدین و معلمان تولید میکند. متن برای اختصار و وضوح ویرایش شده است.
فرزندپروری ملایم ، که من آن را رویکردی تعریف میکنم که نیازهای اجتماعی-عاطفی کودک را در مرکز قرار میدهد ، بهگمان من با نیتهای بسیار خوبی آغاز شد. هر چیزی که به والدین توصیه کند کمی مکث کنند و آرامتر پیش بروند، فوقالعاده است.
اما اخیراً شاهد بودهام که این شیوه از سوی شبکههای اجتماعی مصادره شده است. در فضای آنلاین، فشار زیادی بر والدین وارد میشود که «والد ملایم» باشند ، کسی که هرگز داد نمیزند یا فرزندش را به انجام کاری وادار نمیکند، بلکه ترجیح میدهد با فرزندش گفتوگوهای طولانی درباره احساسات او داشته باشد و برای هر چیز گزینههای متعددی پیش رویش بگذارد.
مشکل اینجاست که این سبک برای بسیاری از والدین کاملاً غیرواقعی است. برای شروع، همه کودکان علاقهای به برقراری ارتباط کلامی ندارند یا نمیتوانند افکار و نیازهای خود را به زبان بیاورند. در سوی دیگر، والدین هم باید کارهایشان را انجام دهند. آنها همیشه فرصت گفتوگوهای طولانی را ندارند. درست مانند بچهها، گاهی ترجیح میدهند از روشهای غیرکلامی استفاده کنند.
به همین دلیل، فرزندپروری ملایم برای بسیاری از والدین بهشدت استرسزا شده است و در نهایت باعث میشود آنها خودشان را مقصر شکست این رویکرد بدانند.
فرزندپروری ساختارمند، ترکیبی از انتظار و همدلی است
بهطور خلاصه، من والدین زیادی را میبینم که سعی میکنند خودشان را با داستانی که درباره فرزندپروری ملایم شنیدهاند، وفق دهند. بهنظر من، بسیاری از آنها با رویکردی دیگر در فرزندپروری، که مورد علاقهی آموزگاران است، نتیجهی بهتری خواهند گرفت: فرزندپروری ساختارمند.
فرزندپروری ساختارمند، زندگی را برای کودکان و والدین قابل پیشبینی میکند. برای کودکان حس خوبی دارد که بدانند قرار است چه اتفاقی بیفتد و مرزها کجاست. ما همه با داشتن روال و نظم بهتر رشد میکنیم، و فرزندپروری ساختارمند این نظم را فراهم میکند.
اگرچه این روش با آنچه «فرزندپروری ملایم» نامیده میشود متفاوت است، اما همچنان ملایم، مهربان و متناسب با ویژگیهای فردی کودک است. این شیوه، در دل ساختاری که والدین ایجاد میکنند، فضای زیادی برای استقلال و همدلی باقی میگذارد.
برای خوردن، کتاب خواندن و بازی ساختار ایجاد کنید
بسیاری از والدین احتمالاً از پیش برخی روالهای مشخص را در زندگی روزمرهشان دارند؛ چه این روالها مربوط به بیرون رفتن در صبح باشد و چه آرام گرفتن پیش از خواب. فرزندپروری ساختارمند همین روالها را یک گام جلوتر میبرد و زمانهایی را برای ایجاد ارتباط خانوادگی تعریف میکند. این زمانهای ارتباطی بر پایهی سه فعالیت شکل میگیرند: خوردن، کتاب خواندن و بازی ، سه کاری که میتواند خانوادهی شما را به هم نزدیکتر کند.
نخست، به زمان غذا خوردن فکر کنید. من نوهی دو سالهام را زیاد میبینم، پس میدانم که چطور وعدههای غذایی میتوانند بهسرعت به هرجومرج تبدیل شوند. وقتی پای بچههای بزرگتر با برنامههای ورزشی و فوقبرنامه به میان میآید، این وضعیت حتی پیچیدهتر میشود.
پس تصمیم بگیرید که هر روز یک وعده غذا را بهصورت خانوادگی میل کنید. لزومی ندارد حتماً شام باشد. حتی اگر فقط هشت دقیقه وقت دارید که با هم صبحانه بخورید، باز هم دارید ساختار و ارتباط ایجاد میکنید. در همان چند دقیقه، سؤالهایی باز بپرسید؛ مثلاً: «امروز درباره چی کنجکاوی؟» یا «چی تو رو امروز شگفتزده کرد؟»
نکتهی کلیدی این است که حس «عمداً با هم بودن» را ایجاد کنید ، ساختاری که فرزندانتان بتوانند هر روز روی آن حساب کنند.
زمان مطالعهی مشترک میتواند حالوهوای زمان خانوادگی را شکل دهد
بعد نوبت به کتاب خواندن میرسد. شاید از پیش عادت دارید شبها برای فرزندانتان کتاب بخوانید، اما حالا وقت آن است که این کار را جدیتر بگیرید. کتاب خواندن راهی برای ارتباط با کودکان در تمام سنین است. حتی اگر سادهترین و کلاسیکترین کتاب مثل شببخیر ماه را بردارید، مطمئنم متوجه خواهید شد که حتی فرزندان بزرگترتان هم جذب آن میشوند.
من دوست دارم زمان کتابخوانی را به صبحها منتقل کنم. در روزهای شنبه، امتحان کنید یک جلسهی کتابخوانی با صدای بلند برگزار کنید. چنین ساختاری میتواند لحن و فضای آخر هفتهی خانوادگی شما را شکل دهد. حتی در روزهای مدرسه، میتوانید یک کتاب پنجدقیقهای را با هم بخوانید.
آخرین رکن، بازی است. بازی نباید فقط محدود به کوچکترین عضو خانواده باشد. در عوض، با هم بازی کنید و به داستانپردازیها و ساختارهایی که فرزندانتان در بازی خلق میکنند، توجه نشان دهید. این کار بیشتر از هر گفتوگوی مبتنی بر فرزندپروری ملایم، به شما خواهد گفت که در ذهن آنها چه میگذرد.
فرزندپروری ساختارمند یعنی پدر و مادر خودشان را فراموش نمیکنند
والدین این روزها بیش از هر زمان دیگری با خودشان سختگیرند. پایبندی به الگوهایی مانند فرزندپروری ملایم میتواند این احساس را تشدید کند. اگر روزتان پر از گفتوگوها یا انتخابهای آزاد برای فرزندتان نباشد، ممکن است نگران شوید که نکند بهاندازهی کافی «ملایم» نیستید.
بسیاری از والدین در این مسیر احساس میکنند خودشان را گم کردهاند. فرزندپروری ساختارمند این امکان را به شما میدهد که عشق و همدلی را نهفقط به فرزندتان، بلکه به خودتان هم ببخشید. شما انسانی منحصربهفرد و ارزشمند هستید ، و مهمترین حامی فرزندتان.
اما اشکالی ندارد ، بلکه حتی سالم است که شما هم نیازهایی داشته باشید. فرزندپروری ساختارمند ابزاری در اختیار شما میگذارد تا پویایی خانوادگیای بسازید که بازتابی از نیازهای خانوادهتان باشد و بر سلامت اجتماعی-عاطفی همه اعضا تأکید کند.
درباره نویسنده:
کلی برچ روزنامهنگاری مستقل ساکن نیوهمپشایر است که درباره موضوعاتی همچون اقتصاد، سلامت، خانواده و موارد دیگر مینویسد. نوشتههای او در نشریاتی مانند واشنگتنپست، شیکاگو تریبیون و فوربز منتشر شده است.