جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۳
در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «آیندهای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

چگونه میتوان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟
پس از دههها سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاستهای پراکنده مقابله کرده، رقابتپذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟
با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بیسابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئینگرانهی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.

چگونه نوع درست رشد را به دست آوریم؟
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که نرخ رشد سالانه اقتصاد جهانی در پنج سال آینده به طور میانگین حدود ۳ درصد خواهد بود،ضعیفترین چشمانداز میانمدت در چند دهه اخیر. این تصویر در کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته از همه تیرهتر است، جایی که انتظار میرود نرخ رشد همچنان در حالت رکود باقی بماند.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: مترجم: ۲۵ خرداد ۱۴۰۴
مزخرفات روانپویشی
فروید و دیگر نظریهپردازان معاصر تروما به ما میگویند که شخصیت و رنجهای ما از نحوه رفتار والدینمان در دوران کودکی سرچشمه میگیرد. این دیدگاه ممکن است برای ما قابل درک و حتی پذیرفتنی باشد، اما شاید در واقع نادرست باشد. اگر چنین باشد، درمانهای ما ممکن است تا حد زیادی بیاثر و حتی بالقوه مضر باشند.
در طول تاریخ، در بسیاری از فرهنگهای جهان، از نیجریه گرفته تا مالزی، و حتی در غربِ بیش از پنجاه سال پیش، دوران کودکی صرفاً یکی از مراحل زندگی تلقی میشد و جایگاه مقدسی نداشت. ما در تمام مراحل زندگی در حال آموختن هستیم، اما رنج از نحوه ارتباط ما با جهان در زمان حال و شرایط کنونیمان ناشی میشود.
آیا این تصور که این نظریهی جدید و بدون پشتوانهی تجربی [که رنج از کودکی سرچشمه میگیرد] باید حقیقتی جهانی باشد، یا حتی برای ما حقیقت داشته باشد، نوعی تکبر نیست که بسیاری از افراد در غرب به آن دچارند؟ چگونه یک درمانگر روانپویشی، در مواجهه با مراجع رنجدیدهی خود، با قاطعیت تصمیم میگیرد که باید گذشته را واکاوی کند، در حالی که سنتهای فلسفی در سراسر جهان پاسخ را در لحظهی حال میدانند؟ بودا، لائوتسه، ارسطو و عیسی حتی کلمهای دربارهی تأثیر غیرقابل جبران کودکی بر سرنوشت انسان نگفتند؛ آنها ما را بهعنوان افرادی که در زمان حال و از طریق انتخابهایشان زندگی میکنند، میدیدند. یک هزاره بعد، غزالی و توماس آکویناس همچنان بر زمان حال متمرکز بودند. حتی دو قرن پیش، گئورگ ویلهلم فریدریش هگل، سورن کیرکگور و ویلیام جیمز درگیر وسواس دربارهی دوران کودکی نبودند.
اگر همهی ما در وضعیت بسیار خوبی قرار داشتیم و اگر تمام روشهای درمانی که برایشان هزینهی زیادی پرداخت میکنیم، بهاندازهای که ادعا میشود مؤثر بودند، شاید میتوانستیم با اطمینان تمام این دیدگاههای گذشته را نادیده بگیریم. اما چنین نیست، و نظرسنجیهای مرتبط با شادی نشان میدهند که بسیاری از زنان غربی [که بخش عمدهای از مشتریان درمانگران را تشکیل میدهند] نیز در وضعیت خوبی قرار ندارند.
در ابتدا، من هم نمیتوانستم این موضوع را بپذیرم. اما کتاب پرفروش ابیگیل شیرر، درمان بد (۲۰۲۴)، توضیح داد که چگونه فرهنگ درمانی تأثیری سمی و اغلب زیانبار بر فرهنگ بهطور کلی دارد. من با کودکان کار میکردم، اما آیا رواندرمانی روانپویشی، که در آن دربارهی گذشته صحبت میکنیم، واقعاً برای آنها مفید بود؟ شیرر مفید بودن گاهبهگاه صحبت کودکان با بزرگسالان را رد نمیکند، اما درعینحال، خطرات تبدیل این امر به یک درمان روتین را نیز برجسته میکند.