سه هزار
Advertisement
جدیدترین مطالب
Article Image
فصلنامه «گام سوم» شماره ۳

در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آینده‌پژوهی، خانواده به همراه بخش‌های نوشتار، سیاست و پرونده‌ای با عنوان «آینده‌ای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

Article Image
چگونه می‌توان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟

پس از دهه‌ها سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاست‌های پراکنده مقابله کرده، رقابت‌پذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

Article Image
بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟

با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بی‌سابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئی‌نگرانه‌ی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.

Article Image
چگونه نوع درست رشد را به دست آوریم؟

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که نرخ رشد سالانه اقتصاد جهانی در پنج سال آینده به طور میانگین حدود ۳ درصد خواهد بود،ضعیف‌ترین چشم‌انداز میان‌مدت در چند دهه اخیر. این تصویر در کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته از همه تیره‌تر است، جایی که انتظار می‌رود نرخ رشد همچنان در حالت رکود باقی بماند.

پربازدیدترین مطالب
Article Image
هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟

اگر خوش‌شانس باشیم، فناوری‌های جدید فقط باعث سردرگمی مختصری می‌شوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما می‌تواند برای همیشه تغییر کند.

Article Image
انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان

ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و توانایی‌های شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روش‌های تقویت آن در کودکان.

Article Image
کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی

اگرچه این اپلیکیشن غذای باقی‌مانده‌ی رستوران‌ها را ارزان در اختیار کاربران قرار می‌دهد، اما همچنان ابهاماتی درباره‌ی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفاده‌ی تجاری برخی کسب‌وکارها از این سیستم وجود دارد.

...

نویسنده:         مترجم:         ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری ۲۰۲۵

این گزارش روندهای امنیت سایبری را که در سال آینده بر اقتصادها و جوامع تأثیر خواهند گذاشت بررسی کرده و  تأکید دارد که پیچیدگی چشم‌انداز امنیت سایبری ، متأثر از   تنش‌های ژئوپلیتیکی، فناوری‌های نوظهور، وابستگی‌های زنجیره تأمین و پیچیدگی  جرایم سایبری، چند برابر شده است. 

پس از دهه‌ها ثبات نسبی، جهان امروز با افزایش درگیری‌های ژئوپلیتیکی روبه‌رو است. پیامدهای این ناآرامی در عرصه دیجیتال، از جمله افزایش توانایی مجرمان سایبری، پیشرفت سریع فناوری‌های نوظهور و گسترش قابلیت‌های سایبری، منجر به ایجاد فضایی پیچیده‌تر از همیشه شده است. در چنین شرایطی، چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری به‌عنوان ابزاری ضروری برای کمک به رهبران در درک این پیچیدگی و شناسایی اقدامات اساسی برای ساختن اکوسیستم‌های مقاوم عمل می‌کند. 

درحالی‌که نسخه ۲۰۲۴ چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری بر نابرابری فزاینده در فضای سایبری تأکید داشت، گزارش امسال به پیچیدگی روزافزون این فضا می‌پردازد؛ پیچیدگی‌ای که پیامدهای عمیق و گسترده‌ای برای سازمان‌ها و کشورها دارد. این پیچیدگی تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل فزاینده شکل گرفته است: 

- تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی که به محیطی نامطمئن‌تر دامن می‌زند. 
- افزایش یکپارچگی و وابستگی به زنجیره‌های تأمین پیچیده‌تر که منجر به چشم‌اندازی پرریسک‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر می‌شود. 
- پذیرش سریع فناوری‌های نوظهور که آسیب‌پذیری‌های جدیدی ایجاد می‌کند، زیرا مجرمان سایبری از این فناوری‌ها برای افزایش پیچیدگی و مقیاس حملات خود بهره می‌برند. 
- در عین حال، گسترش الزامات نظارتی در سراسر جهان، بار انطباق قابل‌توجهی را بر سازمان‌ها تحمیل کرده است. 

تمام این چالش‌ها با شکاف رو به گسترش مهارتی تشدید شده و مدیریت مؤثر ریسک‌های سایبری را به امری بسیار دشوار تبدیل کرده است.

از سال ۲۰۲۴، شکاف مهارتی در حوزه امنیت سایبری ۸ درصد افزایش یافته است، به‌طوری‌که دو سوم سازمان‌ها گزارش داده‌اند که با کمبود مهارت‌های متوسط تا حیاتی، از جمله کمبود استعدادها و مهارت‌های ضروری برای برآورده‌سازی نیازهای امنیتی خود، مواجه هستند. علاوه بر این، تنها ۱۴ درصد از سازمان‌ها اطمینان دارند که در حال حاضر نیروی انسانی و مهارت‌های موردنیاز خود را در اختیار دارند.

متن کامل را در شماره ۲ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.

منبع:

مطالب مرتبط