سه هزار
Advertisement
جدیدترین مطالب
Article Image
فصلنامه «گام سوم» شماره ۳

در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آینده‌پژوهی، خانواده به همراه بخش‌های نوشتار، سیاست و پرونده‌ای با عنوان «آینده‌ای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

Article Image
چگونه می‌توان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟

پس از دهه‌ها سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاست‌های پراکنده مقابله کرده، رقابت‌پذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

Article Image
بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟

با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بی‌سابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئی‌نگرانه‌ی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.

Article Image
چگونه نوع درست رشد را به دست آوریم؟

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که نرخ رشد سالانه اقتصاد جهانی در پنج سال آینده به طور میانگین حدود ۳ درصد خواهد بود،ضعیف‌ترین چشم‌انداز میان‌مدت در چند دهه اخیر. این تصویر در کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته از همه تیره‌تر است، جایی که انتظار می‌رود نرخ رشد همچنان در حالت رکود باقی بماند.

پربازدیدترین مطالب
Article Image
هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟

اگر خوش‌شانس باشیم، فناوری‌های جدید فقط باعث سردرگمی مختصری می‌شوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما می‌تواند برای همیشه تغییر کند.

Article Image
انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان

ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و توانایی‌های شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روش‌های تقویت آن در کودکان.

Article Image
کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی

اگرچه این اپلیکیشن غذای باقی‌مانده‌ی رستوران‌ها را ارزان در اختیار کاربران قرار می‌دهد، اما همچنان ابهاماتی درباره‌ی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفاده‌ی تجاری برخی کسب‌وکارها از این سیستم وجود دارد.

...

نویسنده:         مترجم:         ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

آیا نقشهٔ جهانی جورج اورول آیندهٔ سیاسی ماست؟

کتاب ۱۹۸۴ اثر جورج اورول یکی از کتاب‌های مورد علاقهٔ من در تمام مجموعهٔ ادبیات انگلیسی است. اورول در کتابش بسیاری از مسائل مربوط به دنیای امروز را به‌درستی پیش‌بینی کرده و من قصد ندارم بیش‌ازحد از داستان را لو بدهم. کافی است بگویم که این کتاب تصویری ترسناک و پیشگویانه از آینده ارائه می‌دهد.  

مفهوم «برادر بزرگ» اکنون به لطف هیاهوی بی‌پایان کانال‌های تلویزیونی، همه‌گیر شده است، حتی در میان کسانی که اگر فرصت داشتند، کتاب‌ها را می‌سوزاندند و هرگز منبع اصلی را نمی‌خواندند. در این مسئله، نوعی طعنهٔ دیستوپیایی نهفته است. 

فکر می‌کنم شاهد ظهور یک مدل «حوزه‌های کنترل» در دنیای سیاست کلان هستیم، مدلی از ژئوپلیتیک که اورول در پس‌زمینهٔ ۱۹۸۴ گنجانده بود. بگذارید آن را «سه‌قطبی ژئوپلیتیکی» بنامیم.

پوتین همیشه خواسته است که نفوذ اصلی در اروپای شرقی را به دست آورد و به مدل پیش از ۱۹۹۰ بازگردد، جایی که اتحاد جماهیر شوروی از طریق دولت‌های اقماری کنترل را در اختیار داشت. او به‌شدت روی روی کار آوردن سیاستمداران دست‌نشاندهٔ خود از طریق انواع و اقسام دستکاری‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده و از حدود سال ۱۹۹۷ به‌صراحت گفته است که این برنامهٔ اوست. 

چینی‌ها در تلاش هستند تا بر بازار هوش مصنوعی و نیمه‌هادی‌ها تسلط پیدا کنند، در حالی که آمریکا تمام تلاش خود را می‌کند تا مانع از دستیابی آنها به منابع مورد نیازشان شود. تمام صحبت‌ها درباره مواد معدنی کمیاب (تیتانیوم و لیتیوم) در اوکراین و تهاجم به گرینلند (ایتریوم، اسکاندیوم، نئودیمیوم و دیسپروزیم) در واقع درباره میکروچیپ‌هاست. همه چیز به میکروچیپ‌ها برمی‌گردد. 

دلیل اینکه من عاشق ژئوپلیتیک هستم این است که شبیه یک بازی عظیم Risk است. با این تفاوت که خطر واقعی است، خانه و عزیزان و زندگی‌ات درگیر آن هستند. 

در رمان 1984، جورج اورول جهانی را به تصویر می‌کشد که به سه ابرقدرت تقسیم شده است: اوشنیا، اوراسیا و ایستاسیا. 

تقسیم جهان به سه ابرقدرت بزرگ، رویدادی بود که می‌توانست و واقعاً هم پیش‌بینی شد، آن هم پیش از نیمه قرن بیستم.

این سه ابرقدرت قادر به فتح یکدیگر نیستند و در واقع آن‌قدر به لحاظ قدرت نظامی برابر هستند که هر یک عملاً شکست‌ناپذیر است. هر یک در واقع جهانی جداگانه، غیرقابل نفوذ و برای همیشه ثابت است.

منبع:

مطالب مرتبط