جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۳
در این شماره نیز مقالاتی متنوع در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «آیندهای قمر در عقرب» و بخش ضمیمه نوروزی با عنوان «بزرگ شدن در خاندان مرداک» چاپ شده است.

چگونه میتوان سکون نوآوری در اروپا را شکست؟
پس از دههها سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و نوآوری (R&I)، اروپا همچنان از رهبران جهانی عقب مانده است. کمیسیون جدید اتحادیه اروپا باید با سیاستهای پراکنده مقابله کرده، رقابتپذیری را احیا کند و امنیت را در راهبرد رشد خود ادغام نماید.

بازگشت ترامپ،سقوط اسد: آیا ایران به توافق بهتری خواهد رسید؟
با آماده شدن دونالد ترامپ برای بازگشت به قدرت، فرصتی بیسابقه برای تأثیرگذاری بر مسیر حرکت ایران پدید آمده است؛ فرصتی برای احیای ترکیبی از فشار مؤثر و مذاکرات قوی که عمدتاً بر ممنوعیت دائمی و جزئینگرانهی تسلیحاتی تمرکز دارد، در حالی که در کنار آن، منافع داخلیِ ممکن برای تهران نیز در نظر گرفته شود.

چگونه نوع درست رشد را به دست آوریم؟
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که نرخ رشد سالانه اقتصاد جهانی در پنج سال آینده به طور میانگین حدود ۳ درصد خواهد بود،ضعیفترین چشمانداز میانمدت در چند دهه اخیر. این تصویر در کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته از همه تیرهتر است، جایی که انتظار میرود نرخ رشد همچنان در حالت رکود باقی بماند.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: مترجم: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
آنچه کودکان برای موفقیت در سال ۲۰۵۰ باید بیاموزند
نوزادان امروز در سال ۲۰۵۰ دهه سوم زندگیشان را میگذرانند و اگر همه چیز به خوبی پیش برود، آنها تا سال ۲۱۰۰ هم زنده خواهند ماند. حال سوال مهم این است که چه چیزی باید به آنها آموزش دهیم تا بتوانند در دنیای ۲۰۵۰ یا قرن بیستودوم زنده بمانند و شکوفا شود؟ به نظر من «هنر بازآفرینی مهمترین مهارت قرن خواهد بود».
در چنین دنیایی، آخرین چیزی که یک معلم باید به دانشآموزان خود بدهد، اطلاعات بیشتر است. آنها همین حالا هم اطلاعات بیش از حدی دارند. در عوض، مردم نیاز دارند که بتوانند اطلاعات را تحلیل کنند، تفاوت بین آنچه مهم است و آنچه بیاهمیت را تشخیص دهند و مهمتر از همه، بتوانند بخشهای مختلف اطلاعات را با هم ترکیب کرده و یک تصویر جامع از جهان بسازند.
پس، چه چیزی باید آموزش دهیم؟ بسیاری از متخصصان آموزش و پرورش معتقدند که مدارس باید به آموزش «چهار C» یعنی تفکر انتقادی (critical thinking)، ارتباط (communication)، همکاری (collaboration) و خلاقیت (creativity) روی بیاورند. به طور کلی، آنها بر این باورند که مدارس باید از تأکید بر مهارتهای فنی بکاهند و به جای آن بر مهارتهای عمومی زندگی تمرکز کنند. مهمتر از همه، توانایی کنار آمدن با تغییرات، یادگیری چیزهای جدید و حفظ تعادل ذهنی در شرایط ناآشنا خواهد بود. برای همگام شدن با دنیای 2050، شما باید بیش از صرفاً اختراع ایدهها و محصولات جدید، بارها و بارها خود را از نو بسازید.
با عجیب شدن تدریجی جهان، تجربههای گذشته [چه تجربههای شخصی شما و چه تجربههای کل بشریت] دیگر راهنمای چندان معتبری نخواهند بود. انسانها، چه بهعنوان فرد و چه بهعنوان یک گونه، بیشازپیش باید با پدیدههایی روبهرو شوند که پیشتر هرگز تجربه نکردهاند، مانند ماشینهای فوقهوشمند، بدنهای مهندسیشده، الگوریتمهایی که میتوانند احساسات را با دقتی بینظیر دستکاری کنند، فجایع اقلیمی سریع و مصنوعی، و نیاز به تغییر حرفه در هر دهه.
برای موفقیت در این وظیفهی دشوار، باید سخت تلاش کنید تا سیستمعامل وجودی خود را بهتر بشناسید؛ اینکه چه هستید و از زندگی چه میخواهید. این، البته، قدیمیترین توصیهی تاریخ است: «خودت را بشناس.» هزاران سال است که فیلسوفان و پیامبران مردم را به خودشناسی دعوت کردهاند. اما این توصیه هیچگاه به اندازهی قرن بیست و یکم ضروری نبوده است، زیرا برخلاف دوران لائوتسه یا سقراط، اکنون شما با رقیبان جدی روبرو هستید.
متن کامل را در شماره ۲ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.