مقالات Wired

وقتی هوش مصنوعی به ابزار دستکاری بدل میشود!
تسلیم شدن در برابر عاملهای الگوریتمی، ما را در معرض نفوذ آنها قرار میدهد. در سال ۲۰۲۵، گفتگو با یک عامل هوش مصنوعی شخصی،عاملی که از برنامههای روزانهتان، دوستانتان، و مکانهایی که میروید آگاه است،به امری رایج بدل خواهد شد. این فناوری بهعنوان نوعی «راحتی» عرضه میشود که معادل داشتن یک دستیار شخصی بیمزد است.

پادتنها بهزودی میتوانند به کند شدن روند پیری کمک کنند
پروتئینهای محافظ در بدن ما نهتنها در مقابله با عفونتها مؤثرند، بلکه میتوانند با اثرات افزایش سن نیز مبارزه کنند. پادتنها در حالت عادی، پروتئینهای محافظی هستند که توسط دستگاه ایمنی بدن تولید میشوند تا با باکتریها یا ویروسها مقابله کنند.

پادشاه اُزِمپیک وحشتزده است!
اکنون که شرکت نوو نوردیسک به غول جهانی کاهش وزن تبدیل شده، آیا باید نخستین بیماران خود مبتلایان به دیابت نوع ۱ را قربانی کند؟ سال ۱۹۴۲ بود. نازیها دانمارک را اشغال کرده بودند و اصول اولیه پزشکی آنها مبتنی بر اصلاح نژاد بود. برخی معتقد بودند که ضربهای مانند افتادن اریک میتواند محرک بروز دیابت باشد، و خون فرد مبتلا به دیابت را آلوده میدانستند.

خطرناکترین افراد اینترنت در سال ۲۰۲۴
از ایلان ماسک و دونالد ترامپ گرفته تا هکرهای دولتی و کلاهبرداران رمزارزی، سال ۲۰۲۴ سالی بود که عوامل آشوب آنلاین قدرت بیشتری بهدست آوردند. همانطور که هر سال انجام میدهیم، WIRED فهرستی از خطرناکترین افراد، گروهها و سازمانهای اینترنتی سال تهیه کرده است.

حریم خصوصی زیر ذرهبین: وقتی ماشینها حقیقت را فاش میکنند
یکی از مهندسان سابق گوگل، موتور جستوجویی به نام webXray ساخته است که هدفش یافتن جمعآوری دادهها و ردیابیهای غیرقانونی آنلاین است،با آرزوی تبدیل شدن به «هنری فورد دعاوی حقوقی فناوری».

برای تصاحب آینده، شکسپیر بخوانید!
فناوری و علوم انسانی همیشه در جنگ بودهاند. تصور نکنید که سیلیکونولی پیروز این میدان خواهد بود. من تا پای جان دانشآموختهی ادبیات انگلیسیام. اما سالها پیش دریافتم که ورود به این بحث فایدهای ندارد. هیچگاه به نتیجه نمیرسد.

هوش مصنوعی یا فریب هوشمند؟ چتباتی که خود را انسان جا زد
چتبات خدمات مشتری و فروش Bland AI تازهترین نمونه از «انساننمایی» در حوزهی هوش مصنوعی است. کارشناسان نسبت به پیامدهای واقعیتهای مبهمشده هشدار میدهند.

جستجو برای طول عمر هماکنون به پایان رسیده است!
مطالعهی افرادی که بیش از صد سال عمر میکنند میتواند راز زندگی طولانیتر و سالمتر را آشکار کند. اما آمارها داستان دیگری روایت میکنند.

اضطراب اقلیمی در کودکان؛زنگ خطری برای والدین
وقتی کودکان و نوجوانان به آینده فکر میکنند، یک بار اضافی دارند: آنها باید با آیندهی بیشتری نسبت به بزرگترها مواجه شوند.

تمام امیدها و ترسهای ما برای فناوری در سال ۲۰۲۵
سال ۲۰۲۴ شاهد رونمایی از محصولات جدید زیادی بود برخی موفقتر از دیگران. این هفته در Uncanny Valley، درباره فناوریهایی که بیشترین اشتیاق و نگرانی را برای سال آینده ایجاد کردهاند، صحبت میکنیم. همچنین پیشنهادهایی برای هدیه دادن ارائه میدهیم.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

سال ۲۰۲۵؛ سوءاستفاده از هوش مصنوعی نگرانکننده است
خطرات هوش مصنوعی از عملکرد مستقل آن ناشی نمیشوند، بلکه از نحوه استفاده انسانها از آن سرچشمه میگیرند. مواردی شامل موقعیتهایی که هوش مصنوعی بهظاهر خوب عمل میکند اما بیشازحد به آن اعتماد میشود یا مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.

سال ۲۰۲۵؛ بازنگری اساسی درباره سوختهای فسیلی
اصطلاح «کاهش انتشار گازهای گلخانهای» دیگر کارایی گذشته را ندارد و به ابزاری برای تلطیف واقعیت تبدیل شده که فریبکاران زیستمحیطی از آن سوءاستفاده میکنند. اکنون زمان آن رسیده که واقعبین باشیم.

شبکههای اجتماعی بدون انسانها؛ آیا آینده همین است؟
SocialAI اپلیکیشنی است که هیچ انسانی جز شما در آن وجود ندارد و تعاملات فقط با رباتها صورت میگیرد. پستهای شما کامنتهایی از هوش مصنوعی دریافت میکنند و به چالش کشیده میشوند. تجربهای عجیب که آینده رسانههای اجتماعی را بازتعریف میکند.

سال ۲۰۲۵؛ بومیان دیجیتال قیام خواهند کرد
از کاهش مصرف و جنبش «ضد-اینفلوئنسینگ» تا تعادل کار و زندگی و جذابیت فناوریگریزی، نسل زد نظم موجود را دگرگون خواهد کرد و این به نفع همه خواهد بود.

سال ۲۰۲۵؛ توجه به امنیت کودکان در اینترنت
از ابتدای اینترنت تا سال ۲۰۲۴، هر کودکی که میتوانست درباره سن خود دروغ بگوید، امکان این را داشت که تقریباً در هر پلتفرم بزرگسالانهای حساب کاربری ایجاد و از آن استفاده کند، بجز آنهایی که نیاز به کارت اعتباری داشتند. وقت آن است که اینترنت ایمنتر شود.

۳ قانون ساده برای غلبه بر مشکلات پیری
در حالی که منتظر هستیم دانشمندان یک قرص معجزهآسا بسازند، میتوانیم با اقدامات سادهای اطمینان حاصل کنیم که زندگی در دوران سالمندی به معنای پایان زندگی خوب نیست.

راهحل نهایی بحران پلاستیک؛ عجیب ولی واقعی
نوآوریهایی شامل استفاده از جلبک برای تولید کیسههای زیستتخریبپذیر تا مدلهای اقتصادی جدید دستگاههای فروش معکوس و جعبههای دارای QRکد، راهحلهای خلاقانه و کاربردی هستند برای بازیافت و کاهش مصرف پلاستیک.

راز زندگی بیش از ۱۲۰ سال چیست؟ نانوباتها!
با پیشرفت در نانوتکنولوژی و هوش مصنوعی افقهای جدیدی در تمدید عمر انسان گشوده میشود و میتوانیم ضمن بازسازی بدنهای خود، محدودیتهای زیستی را کنار بزنیم و به عمرهایی فراتر از تصور دست پیدا کنیم. اما چالشهای این ایده چیست؟!

سال ۲۰۲۵؛ نفوذ هوش مصنوعی در سیاست و دموکراسی
با ورود هوش مصنوعی به دموکراسی، سیاستورزی کارآمدتر و شخصیتر شده، اما تعصبات، سوءاستفاده و چالشهای اخلاقی نیز افزایش یافتهاند. آیا میتوان از این ابزارها برای تقویت عدالت بهره برد؟

سال ۲۰۲۵؛ پایان عصر غولهای فناوری!
رئیس اپلیکیشن سیگنال، در یک پیشبینی جنجالی مدعی است که سال ۲۰۲۵ آغاز سقوط غولهای فناوری خواهد بود. او عواملی مانند شکست هوش مصنوعی و افزایش توجه عمومی به حریم خصوصی را دلایل این افول دانسته و معتقد است که آینده از آن فناوریهای غیرمتمرکز خواهد بود.

سال ۲۰۲۵؛ هوش مصنوعی و نبرد پنهان بر سر برق ارزان
چه میشود وقتی برق به اندازهی نفت برای قدرتهای جهانی حیاتی شود؟ با گسترش هوش مصنوعی مولد، دنیای فناوری به میدان نبردی پنهان بر سر برق ارزان تبدیل شده است. اگر میخواهید بدانید که انرژی چگونه آینده سیاست، اقتصاد و فناوری را بازطراحی میکند، این مقاله را از دست ندهید.

صنعت بازی و شمشیر دو لبه هوش مصنوعی
بازیهای ویدیویی با قدرت هوش مصنوعی سریعتر تولید میشوند، اما این موضوع چه تاثیری بر کیفیت بازیها و آینده شغلی هنرمندان و کارگران صنعت بازیسازی دارد؟ این مقاله شما را به عمق این چالش میبرد.

تلاش اروپا برای بقا در عصر هوش مصنوعی
چتباتهای هوش مصنوعی غالبا با دادههای آمریکایی آموزش دیدهاند که در آینده میتواند موجب یکنواختی فرهنگی شود. در این وضعیت چه بر سر هویت منطقهای و اقتصادی اروپا میآید؟ آیا اروپا هنوز فرصتی برای رقابت با آمریکا و چین دارد؟

خدایان جدید هوا: ماجراجویی امارات در بارورسازی ابرها
در دل صحرای امارات، دانشمندان و مهندسان با فناوریهای نوین در تلاشاند تا ابرها را به فرمان خود درآورند و باران تولید کنند. اما آیا این فناوریها واقعاً قادر به مقابله با کمبود آب و خشکسالی هستند؟ در این مقاله، نگاهی دقیق به تاریخچه و چالشهای مربوط به بارورسازی ابرها و ادعاهای مطرحشده در این حوزه میاندازیم.

چرا ویدیوهای مرتبسازی اینقدر لذتبخش هستند؟
این مقاله به شما نشان میدهد چرا تماشای این ویدیوها انقدر جذاباند و چگونه میتوانند به چالشهای روانی ما مرتبط باشند. اما سوال دیگر این است که آیا میتوانند زندگیتان را تغییر دهد؟ پاسخ را در ادامه بخوانید.

قبل از گوگل، پاسخها از کجا میآمد؟
در دنیای پیش از اینترنت و گوگل، ارتشی از افراد واقعی به ما کمک میکردند تا اطلاعات مورد نیازمان را بیابیم. آن روزها، سرویسهای انسانی و روشهای سنتی بهجای گوگل مشغول کار بودند. این مقاله روایتی است از دنیایی بدون اینترنت که یافتن پاسخ هر سؤالی، ماجرای خاص خود را داشت.

بازیگر پنهان انتشار اطلاعات نادرست کیست؟
اینترنت، باتلاقی از اطلاعات نادرست است که بزرگترین برندهای معروف و آژانسهای تبلیغاتیشان این باتلاق را با ریختن پول به داخل یک سیستم پیچیده و هزارتو که هیچکس واقعاً نمیداند چگونه کار میکند، تأمین مالی مینمایند.

به عصر فئودالیسم تکنولوژیکی خوش آمدید
در آخرین کتاب یانیس واروفاکیس، وزیر سابق دارایی یونان، او استدلال میکند که شرکتهایی مانند اپل و متا کاربران خود را مانند رعیتهای مدرن مورد استفاده قرار دادهاند.

بهبود فرآیند آموزش با هوش مصنوعی، اما چگونه؟!
دانشآموزان متوجه میشوند که هوش مصنوعی واقعاً نه به آنها و حرفهایشان و نه حتی به قبولی یا مردود شدن در یک درس اهمیتی نمیدهد. در مقابل، دانشآموزان نیز واقعاً به ربات و آنچه فکر میکند اهمیت نخواهند داد. در این وضعیت حتی خوشبینترین طرفداران فناوری هم نمیگویند که آموزش را به رباتها بسپاریم، اما بحث سر این است که تا کجا باید پیش برویم.

آیا هوش مصنوعی به نفع نئونازیها تمام میشود؟
هوش مصنوعی ذاتاً افراطگرا و نفرتپراکن زمانی هولناک میگردد که توسط افراطگرایانی با تجربه دنیای فناوری ساخته شود. در این وضعیت، نه تنها فیلترهای تعدیل محتوا به راحتی کنار میروند بلکه آنها دیگر مصرفکننده ابزارهای هوش مصنوعی نخواهند بود بلکه به سازنده ابزارهایی بدل میشوند که هیچ مرز و محدودیتی ندارند.

چه میشد اگر هوش مصنوعی مسئول استخدام باشد؟!
هوش مصنوعی شاید شغل شما را تصاحب نکند اما میتواند جلوی استخدام شما را بگیرد. کتاب «الگوریتم» اثر هیلکه شلمن پرده از راز رباتهایی برمیدارد که بخش منابع انسانی استفاده میکنند. نرمافزارهایی که نه تنها تبعیض را گسترش میدهند، بلکه در پیدا کردن بهترین فرد برای شغل نیز شکست میخورند.

جنگ جدید آنلاین؛ انسانها بر علیه الگوریتمها
احساس میکنید الگوریتمهای اینستاگرام یا تیکتاک شما را کمی بیش از اندازه خوب میشناسند؟ این روزها واکنش منفی علیه مدیریت خودکار محتوا در حال افزایش است و پلتفرمهای جدید بدون الگوریتم در حال ظهور هستند.

رویکردی جدید برای درک اضطراب اقلیمی شما
بحران اقلیمی به یک بحران سلامت روانی تبدیل شده است. اما اضطراب زیستمحیطی لزوماً به عنوان یک بیماری شناخته نمیشود.

چگونه استعدادهای نسل Z را در شرکتها حفظ کنیم؟
کتابچه راهنمای قدیمی برای قدرت و کنترل، نمیتواند برای حفظ استعدادهای نسل Z کارآمد باشد. به جای اینکه کارفرمایان از یک نقشه بازی Tetris استفاده کنند، آنها باید از تجربه Roblox الهام بگیرند.