جامعه هزاره سوم
صنعت بازی و شمشیر دو لبه هوش مصنوعی
بازیهای ویدیویی با قدرت هوش مصنوعی سریعتر تولید میشوند، اما این موضوع چه تاثیری بر کیفیت بازیها و آینده شغلی هنرمندان و کارگران صنعت بازیسازی دارد؟ این مقاله شما را به عمق این چالش میبرد.
دیکتاتور بودن سخت است!
آیا دیکتاتورها واقعاً قدرتمند هستند یا آنچه میبینیم بلوفی بزرگ است؟ این مقاله با تحلیل آمارها و حقایق جالب توجه، از ضعفهای اساسی دیکتاتوریها پرده برمیدارد. از چالشهای اقتصادی و فساد تا محدودیتهای آموزشی و دیپلماسی ناپایدار.
طراحی جهانهای جدید و آیندهها
یک سوال ساده اما حیاتی که باید هنگام فکر کردن به تغییرات اجتماعی بپرسیم این است که چگونه میتوانیم وضعیتهای موجود را به وضعیتهای مطلوب و عادلانهتر تبدیل کنیم، جایی که همه قادر به شکوفایی باشند.
بازاندیشی تمدن: روایتهای فراموششده تاریخ
انقلابی در باستانشناسی در حال دگرگون کردن تصویر ما از جمعیتهای گذشته و گستره آزادیهای انسانی است. این مقاله به بررسی جوامعی میپردازد که فراتر از سایه امپراتوریها زیستهاند، افسانههای تاریخی درباره تمدن و قدرت را زیر سؤال میبرد و تصویری نو از آزادی، زندگی و پایداری در گذشتههای دور ارائه میکند.
تلاش اروپا برای بقا در عصر هوش مصنوعی
چتباتهای هوش مصنوعی غالبا با دادههای آمریکایی آموزش دیدهاند که در آینده میتواند موجب یکنواختی فرهنگی شود. در این وضعیت چه بر سر هویت منطقهای و اقتصادی اروپا میآید؟ آیا اروپا هنوز فرصتی برای رقابت با آمریکا و چین دارد؟
بازنگری در روایات ژنتیکی؛ ما ماشین نیستیم!
برای سالها، ژنها به عنوان «نقشه زندگی» شناخته میشدند، اما زیستشناسی نوین نشان میدهد که زندگی پیچیدهتر از اینهاست. این مقاله نگاهی چالشی دارد به روایتهای قدیمی و درک تازهای ارائه میدهد و میپرسد آیا وقت آن رسیده که روایتهای قدیمی درباره ژنها را کنار بگذاریم؟
خدایان جدید هوا: ماجراجویی امارات در بارورسازی ابرها
در دل صحرای امارات، دانشمندان و مهندسان با فناوریهای نوین در تلاشاند تا ابرها را به فرمان خود درآورند و باران تولید کنند. اما آیا این فناوریها واقعاً قادر به مقابله با کمبود آب و خشکسالی هستند؟ در این مقاله، نگاهی دقیق به تاریخچه و چالشهای مربوط به بارورسازی ابرها و ادعاهای مطرحشده در این حوزه میاندازیم.
دیجیتالی شدن زنجیره تأمین: افزایش بهرهوری یا ریسک سایبری؟
مجمع جهانی اقتصاد تأکید میکند که با وجود پیشرفتهای دیجیتالی در اکوسیستمهای حملونقل و زنجیره تأمین، این فناوریها همچنین ریسکهای بیشتری برای امنیت سایبری ایجاد کردهاند. چالشها و راهحلها را در این مقاله بررسی کنید.
سافتفیکها: ترفند جدید کمپینهای سیاسی
در سال انتخابات، هوش مصنوعی با «سافتفیکها» نامزدها را بامزهتر از واقعیت نشان میدهد، در حالی که قوانین نظارت بر این دستکاریها هنوز وجود ندارد. این مقاله به بررسی چالشهای اخلاقی و نیاز فوری به قوانین جدید میپردازد. اگر به نقش هوش مصنوعی در انتخابات علاقهمندید، این مقاله را بخوانید!
بازیگر پنهان انتشار اطلاعات نادرست کیست؟
اینترنت، باتلاقی از اطلاعات نادرست است که بزرگترین برندهای معروف و آژانسهای تبلیغاتیشان این باتلاق را با ریختن پول به داخل یک سیستم پیچیده و هزارتو که هیچکس واقعاً نمیداند چگونه کار میکند، تأمین مالی مینمایند.
جهان خسته از نابرابری و ثروتمندان
با تشدید بحرانهای محیطزیستی، اجتماعی و انسانی، جهان دیگر قادر به تحمل دو چیز نیست: ۱- هزینههای نابرابری اقتصادی ۲- جامعه ثروتمندان. کاهش نابرابری اقتصادی بهتنهایی درمانی برای این بحرانهای جهانی نیست، اما نقش محوری در حل همه آنها دارد.
آیا میتوان اهداف توسعه پایدار را هوشمندتر کرد؟
در مورد اهداف توسعه پایدار SDGs سازمان ملل متحد، گزینه تسلیم شدن وجود ندارد. با این حال، به شکل واضحی این برنامه جهانی برای پایان دادن به فقر و دستیابی به پایداری محیطی، کار نمیکند.
۱۰ فناوری نوظهور ۲۰۲۳ و تأثیرشان بر جهان
گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد، تاثیرگذارترین فناوریهای نوظهور سال ۲۰۲۳ را فهرست میکند که شامل نوآوریهای زیستمحیطی مانند سوختهای پایدار هواپیمایی، حسگرهای پوشیدنی گیاهان، نوآوریهای قدرتگرفته از هوش مصنوعی و بازمهندسی زیستشناسی مولکولی میشود.
به عصر فئودالیسم تکنولوژیکی خوش آمدید
در آخرین کتاب یانیس واروفاکیس، وزیر سابق دارایی یونان، او استدلال میکند که شرکتهایی مانند اپل و متا کاربران خود را مانند رعیتهای مدرن مورد استفاده قرار دادهاند.
اطلاعات نادرست بلای جان دموکراسی
برخی منتقدان، مدعیاند که نگرانی از تهدیدات گسترش اطلاعات نادرست نوعی «وحشت اخلاقی» را منعکس میکند و این تهدید بیش از حد بزرگنمایی شده است و طبقهبندی اطلاعات به عنوان نادرست به طور کلی مشکلساز است زیرا تعیین حقیقت دشوار است. آنها میگویند مردم حق دارند به هر چه میخواهند باور داشته و آن را بیان کنند.
لزوم ایجاد فرهنگ تابآوری سایبری توسط تولیدکنندگان
سازمانهای تولیدی به دلیل تحمل پایین برای توقف تولید و سطح نسبتاً پایین بلوغ سایبری در مقایسه با سایر بخشها، به طور خاص به هدفی سودآور و در دسترس برای حملات سایبری تبدیل میگردند. خطر سایبری به عنوان سومین ریسک خارجی بزرگ برای تولیدکنندگان تلقی میشود.
آینده مراقبتهای بهداشتی: ۸ روند کلیدی تا سال ۲۰۳۵
چالشهای صنعت سلامت در سال ۲۰۳۵ طاقتفرسا خواهند بود. این صنعت باید با مدلهای جدید، نقشهای جدید و قوانین جدید، چهرهای متفاوت به خود بگیرد. این مقاله بخشی از گزارش طراحی برای ۲۰۳۵ است که ایدههایی برای بازسازی نظام سلامت آمریکا پیشنهاد میدهد و مطالعه آن برای فعالان حوزه سلامت مفید خواهد بود.
آیا هوش مصنوعی به نفع نئونازیها تمام میشود؟
هوش مصنوعی ذاتاً افراطگرا و نفرتپراکن زمانی هولناک میگردد که توسط افراطگرایانی با تجربه دنیای فناوری ساخته شود. در این وضعیت، نه تنها فیلترهای تعدیل محتوا به راحتی کنار میروند بلکه آنها دیگر مصرفکننده ابزارهای هوش مصنوعی نخواهند بود بلکه به سازنده ابزارهایی بدل میشوند که هیچ مرز و محدودیتی ندارند.
چه میشد اگر هوش مصنوعی مسئول استخدام باشد؟!
هوش مصنوعی شاید شغل شما را تصاحب نکند اما میتواند جلوی استخدام شما را بگیرد. کتاب «الگوریتم» اثر هیلکه شلمن پرده از راز رباتهایی برمیدارد که بخش منابع انسانی استفاده میکنند. نرمافزارهایی که نه تنها تبعیض را گسترش میدهند، بلکه در پیدا کردن بهترین فرد برای شغل نیز شکست میخورند.
آینده تئوریهای توطئه و پوپولیسم اقلیمی
همان سیاستمداران و کارشناسانی که امروز خود را سرسختترین انکارکنندگان تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای بشر جا میزنند، ممکن است در آیندهی نزدیک به نظریهپردازان پوپولیسم اقلیمی بدل شوند.
ابتکار جهانی در امنیت غذایی با کمک فناوری و نوآوری
این ابتکار توسط مجمع جهانی اقتصاد و با حمایت گروهی متنوع از سازمانها از جمله دولت هلند، ابتکارات جهانی محمد بن راشد آل مکتوم، امارات متحده عربی و بنیاد بیل و ملیندا گیتس به پیش رانده شده است.
درک مردم از کاربرد هوش مصنوعی برای امنیت داخلی
وزارت امنیت داخلی آمریکا برای اجرای برنامههایش همزمان به چند مورد مهم نیاز دارد: ۱- اعتماد مردم ۲- تایید کنگره برای تامین بودجه و تصویب قوانین حمایتی ۳- همکاری شرکتهای فناوری و سایر شرکا برای پیشبرد برنامهها. این موارد مهم در یک نظرسنجی عمومی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.
چه میشد اگر هوش مصنوعی مجری قانون باشد؟!
این یک تفکر واقعاً وحشتناک است: یک هوش مصنوعی که سرسختانه هر قانون بیاهمیتی را اجرا میکند. قوانینی که شما حتی از وجود آنها و اینکه نقضشان کردهاید مطلع نیستید.
اختراع روشی برای روشن و خاموش کردن ژنها
دانشمندان اعلام کردهاند که یک روش برای روشن و خاموش کردن ژنها مثل یک کلید روشنایی اختراع کردهاند.
رویکردی جدید برای درک اضطراب اقلیمی شما
بحران اقلیمی به یک بحران سلامت روانی تبدیل شده است. اما اضطراب زیستمحیطی لزوماً به عنوان یک بیماری شناخته نمیشود.
پارادوکس رقابت و همکاری چین و کالیفرنیا چه تاثیری بر آینده ما دارد؟
مسلط بودن دره بر فناوری چندین دهه نسبتاً بدون چالش باقی مانده است، اما چین اکنون فناوری آمریکایی را به چالش کشیده است و اتفاقاً ارزشهایی دارد که به شدت با ارزشهای ایالات متحده در تضاد است.
حقوق بشر، انسان بیطرف! هوش مصنوعی بیاطلاع!
امسال اعلامیه جهانی حقوق بشر 75 ساله میشود و هنوز عوامل بسیاری باعث نقض قوانین حقوق بشر میگردند. در این گزارش سعی شده است در مکالمه با ChatGPT ابعاد و دلایل این امر را دریابیم.
آینده مشاغل در ایران
انقلاب صنعتی چهارم تغییر انتظارات كارگران ـ مصرفكنندگان و كارفرمایان است. كه موجب نیاز فوری انتقال به انرژی سبز، بخش نیروی كار جدیدی را پیكرهبندی و بازآفرینی كرده و تقاضا برای مشاغل و مهارتهای جدید را تحریك میكند.